Vasif Kortun

Asiantuntija 2014

Vasif Kortun (s. 1958) on turkkilainen nykytaiteen kuraattori, kirjoittaja ja opettaja. Hän toimii SALTin tutkimus- ja ohjelmajohtajana. SALT, http://saltonline.org, on Istanbulissa ja Ankarassa toimiva nykytaiteen keskus, http://saltonline.org. Sillä on projekti- ja näyttelytilaa liki 3.000 m2, yli 40.000 niteen kirjasto sekä Turkin nyky- ja modernin taiteen, arkkitehtuurin arkisto, jossa on yli 1.000,000 digitalisoitua kohdetta.

Vasif Kortun on taideprojekteja maailmanlaajuisesti tukevanFoundation for Arts Initiatives -säätiön hallituksen jäsen,http://www.ffaiarts.net/ , ja Kansainvälisen nykytaiteen museoiden ja kokoelmien yhteistyöjärjestön CIMAMin hallituksen jäsen, http://cimam.org/ . Hän on myös Hong Kongissa toimivanAsia Art Archiven neuvoston jäsen, http://www.aaa.org.hk/.

Vasif Kortunille on myönnetty vuonna 2006 yhdysvaltalaisen Bard Collegen tunnustuspalkinto kuraattorin työstä, http://www.bard.edu/ccs/visit/about-ccs-bard/award-for-curatorial-excellence/ . Hän on ollut perustamisvaiheessa johtajana useissa instituutioissa kuten esim. Istanbulissa toimivatPlatform Garanti Contemporary Art Center ja Proje4L – Elgizin nykytaiteen museo, http://www.elgizmuseum.org/ , sekä Bard Collegen yhteydessä toimiva Museum of the Center for Curatorial Studies http://www.bard.edu/ccs/visit/about-ccs-bard/about-the-museum/.

Vasif Kortun on toiminut useissa merkittävissä biennaaliprojekteissa, mm. Taipein Biennaali vuonna 2008, jossa hän toimi kuraattorina yhdessä ManRay Hsun kanssa, sekä 9. Istanbulin biennaali vuonna 2005, jossa hän toimi kuraattorina yhdessä Charles Eschen kanssa,.

Vuonna 2011 Vasif Kortun oli Tate Galleryn jakaman Turner Prizen valintakomiteassa. Vuonna 2013 hän kuratoi Turkin osaston ARCO taidemessuilla Madridissa.