Hou Hanru

Asiantuntija 2008

Hou Hanru tunnetaan dynaamisena ja innovatiivisena kuraattorina ja taidekriitikkona, jonka ansioluettelo on pitkä ja maantieteellisesti laaja. Hän on on syntynyt 1963 Guangzhoussa (entinen Kanton) Kiinassa ja asunut Pariisissa vuodesta 1990. Hou on opiskellut Kiinassa taidehistoriaa, sivuaineinaan maalaus, performanssi, installaatiot ja arkkitehtuurin tutkimus.

Vuodesta 2006 Hou Hanru on toiminut alkaen San Francisco Art Institutessa. Aikaisemmin hän on toiminut professorina Amsterdamissa ja Antwerpenissa Belgiassa.

Hou Hanrun viimeaikoina kuratoimia suurnäyttelyjä ovat mm: Istanbulin biennaali 2007, Kiinan paviljonki Venetsian bienaalissa 2007, Guangzhoun triennaali 2005, Tiranan biennaali Albaniassa 2005, Venetsian biennaali 2003 ja Gwangjun biennaali Koreassa 2002 .

Vuosina 1997-2000 kiersi hänen kuratoimansa Cities on the Move –näyttely seitsemällä paikkakunnalla Euroopassa, Aasiassa ja USA:ssa. Näyttely oli esillä myös Kiasmassa. Hou on kuratoinut myös lukuisia kiinalaisen nykytaiteen näyttelyitä. Porin taidemuseossa nähtiin vuonna 1994 niistä Out of the Centre – Chinese Contemporary Art.

Hän toimii useiden kansainvälisten kulttuuri-instituutioiden konsulttina. Hän on kirjoittanut lukuisiin näyttelyjulkaisuihin ja taidelehtiin. Hou on toiminut useiden kansainvälisten taidepalkintojen palkintolautakunnan jäsenenä.

San Francisco Art Institute