Ars Fennica logo

Suomi - English - Svenska

ARS FENNICA 2015 MIKA TAANILALLE

Tämän vuoden ARS Fennica-palkinto luovutettiin kuvataiteilija Mika Taanilalle Amos Andersonin taidemuseossa pidetyssä tilaisuudessa. Voittajan valitsi englantilainen, Alankomaissa työskentelevä museonjohtaja ja kuraattori Charles Esche.

ARS Fennica-palkinto jaettiin nyt 22. kerran. Palkinnon suuruus on 40 000€, ja sille haetaan verovapaus.

Mika Taanilan palkintonäyttely Muistikatko on esillä Hämeenlinnan Taidemuseossa 30.10.2015–6.3.2016.

Näyttely kokoaa yhteen taiteilijan viime vuosien keskeisiä teoksia, mukana on video- ja ääni-installaatioita, valokuvia ja ready made -taidetta. Näyttely sisältää myös kaksi uutta teosta. Näyttelyssä on mukana myös Taanilan Suomen sähköisin kunta -teos (2012), joka on videoinstallaatio Olkiluoto 3 -ydinvoimalan rakentamisesta sekä elämästä Eurajoella. Installaatio pohjautuu Mika Taanilan ja Jussi Eerolan pitkään seurantadokumenttiin Atomin paluu, joka tulee elokuvateattereihin 6.11.2015.

Näyttelyn yhteydessä on julkaistu Mika Taanilan tuotantoa esittelevät verkkosivut: www.arsfennica15.fi

www.hameenlinna.fi/taidemuseo

SÄÄTIÖ

Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö Ars Fennica perustettiin vuonna 1990 edistämään kuvataiteita, avaamaan suomalaiselle kuvataiteelle uusia kansainvälisiä yhteyksiä ja innostamaan taiteilijoita heidän luovassa työssään.

Ars Fennica -palkinto myönnetään vuosittain yhdelle kuvataiteilijalle tunnustuksena korkeatasoisesta ja persoonallisesta taiteellisesta työstä. Ars Fennica-palkinto on määrältään 40 000 euroa. Palkintoon kuuluu myös julkaisu ja näyttely.

Palkintoehdokkaat nimeää palkintolautakunta. Lautakunnan kutsuma kansainvälinen taideasiantuntija valitsee voittajan ehdokkaiden joukosta. Suomalaisten lisäksi ehdolla on ollut pohjoismaisia, baltialaisia ja Pietarin alueen taiteilijoita.