Ars Fennica logo

Suomi - English - Svenska

ARS FENNICA 2015 MIKA TAANILALLE

Tämän vuoden ARS FENNICA -palkinto luovutettiin kuvataiteilija Mika Taanilalle 21.5.2015 Amos Andersonin taidemuseossa pidetyssä tilaisuudessa. Voittajan oli valinnut englantilainen, Alankomaissa työskentelevä museonjohtaja ja itsenäinen kuraattori Charles Esche.

ARS FENNICA -palkinto jaettiin nyt 22. kertaa. Palkinnon suuruus on 40.000 euroa, ja sille haetaan verovapaus. Mika Taanilan palkintonäyttely nähdään Hämeenlinnan taidemuseossa 30.10.2015-6.3.2016. Hänen tuotannostaan julkaistaan e-kirja, jossa tulee olemaan myös liikkuvaa kuvaa. Julkaisu tulee olemaan ilmaiseksi ladattavissa näiltä sivuilta.

Palkintoehdokkaat olivat:
Laura Könönen, s. 1980 Espoossa, asuu ja työskentelee Helsingissä
Outi Pieski, s. 1973 Helsingissä, asuu ja työskentelee Utsjoella ja Helsingissä
Hans Rosenström, s. 1978 Lohjalla, asuu ja työskentelee Lontoossa
Mika Taanila, s. 1965 Helsingissä, asuu ja työskentelee Helsingissä
Pink Twins - Vesa Vehviläinen, s. 1974 Helsingissä ja Juha Vehviläinen, s. 1978 Helsingissä, asuvat ja työskentelevät Helsingissä.

SÄÄTIÖ

Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö Ars Fennica perustettiin vuonna 1990 edistämään kuvataiteita, avaamaan suomalaiselle kuvataiteelle uusia kansainvälisiä yhteyksiä ja innostamaan taiteilijoita heidän luovassa työssään.

Ars Fennica -palkinto myönnetään vuosittain yhdelle kuvataiteilijalle tunnustuksena korkeatasoisesta ja persoonallisesta taiteellisesta työstä. Ars Fennica-palkinto on määrältään 40 000 euroa. Palkintoon kuuluu myös julkaisu ja näyttely.

Palkintoehdokkaat nimeää palkintolautakunta. Lautakunnan kutsuma kansainvälinen taideasiantuntija valitsee voittajan ehdokkaiden joukosta. Suomalaisten lisäksi ehdolla on ollut pohjoismaisia, baltialaisia ja Pietarin alueen taiteilijoita.

Ars Fennica -palkintolautakuntaan kuuluvat puheenjohtajana toimitusjohtaja, LT Leena Niemistö ja jäseninä taidemaalari Elina Merenmies ja kuvanveistäjä Markus Kåhre ja museonjohtaja Pirkko Siitari