Ars Fennica logo

Suomi - English - Svenska

ARS FENNICA 2015 -EHDOKKAAT NIMETTY

Ars Fennica -palkintolautakunta on nimennyt ehdokkaat vuoden 2015 palkintoa varten. Ehdokkaat ovat tällä kertaa kaikki suomalaisia taiteilijoita. Ehdokkaita on viisi, joista yksi on taiteilijapari.

Ehdokkaina ovat:
Laura Könönen, s. 1980 Espoossa, asuu ja työskentelee Helsingissä
Outi Pieski, s. 1973 Helsingissä, asuu ja työskentelee Utsjoella ja Helsingissä
Hans Rosenström, s. 1978 Lohjalla, asuu ja työskentelee Lontoossa
Mika Taanila, s. 1965 Helsingissä, asuu ja työskentelee Helsingissä
Pink Twins - Vesa Vehviläinen, s. 1974 Helsingissä ja Juha Vehviläinen, s. 1978 Helsingissä, asuvat ja työskentelevät Helsingissä.

Palkinnon saajan valitsee ehdokkaiden joukosta englantilainen kansainvälisesti aktiivinen ja tunnustettu kuraattori Charles Esche. Hän vierailee ehdokkaiden työhuoneissa tammi-helmikuussa 2015. Hän tekee päätöksensä näiden taiteilijatapaamisten perusteella. Palkinnon saaja julkistetaan keväällä.

ARS FENNICA -palkinto jaetaan vuonna 2015 22. kertaa. Palkinnon suuruus on 40.000 euroa, ja sille haetaan verovapaus. Palkinnon saajalle järjestetään näyttely Hämeenlinnan Taidemuseossa 30.10.2015-6.3.2016 ja hänen tuotannostaan julkaistaan e-kirja, joka on ilmaiseksi ladattavissa Säätiön nettisivuilta.

ARS FENNICA 2014 JULKAISU

Ars Fennica 2014 e-kirjan artikkelit ovat kirjoittaneet: Hanna Johansson - IC-98 Patrik Söderlund ja Visa Suonpää; Leevi Haapala - Riitta Ikonen Paula Toppila - Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta-Kalleinen; Taru Elfving - Leena Nio ja Saara Hacklin - Pauliina Turakka Purhonen. Kirjan on toimittanut Kirsti Karvonen ja graafisesta suunnittelusta vastaa Dogdesign Oy. Kirjan kielet ovat suomi, englanti ja ruotsi.
Ars Fennica 2014 e-kirja on ladattavissa maksutta pdf-muotoisena tästä.

SÄÄTIÖ

Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö Ars Fennica perustettiin vuonna 1990 edistämään kuvataiteita, avaamaan suomalaiselle kuvataiteelle uusia kansainvälisiä yhteyksiä ja innostamaan taiteilijoita heidän luovassa työssään.

Ars Fennica -palkinto myönnetään vuosittain yhdelle kuvataiteilijalle tunnustuksena korkeatasoisesta ja persoonallisesta taiteellisesta työstä. Ars Fennica-palkinto on määrältään 40 000 euroa. Palkintoon kuuluu myös julkaisu ja näyttely.

Palkintoehdokkaat nimeää palkintolautakunta. Lautakunnan kutsuma kansainvälinen taideasiantuntija valitsee voittajan ehdokkaiden joukosta. Suomalaisten lisäksi ehdolla on ollut pohjoismaisia, baltialaisia ja Pietarin alueen taiteilijoita.

Ars Fennica -palkintolautakuntaan kuuluvat puheenjohtajana toimitusjohtaja, LT Leena Niemistö ja jäseninä taidemaalari Elina Merenmies ja kuvanveistäjä Markus Kåhre ja museonjohtaja Pirkko Siitari