Ars Fennica logo

Suomi - English - Svenska

ARS FENNICA 2014 TELLERVO KALLEISELLE JA OLIVER KOCHTA-KALLEISELLE

Vuoden 2014 Ars Fennica –palkinnon saivat taiteilijapari Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta-Kalleinen. Palkinnon luovutti rouva Jenni Haukio Kiasmassa järjestetystä kutsuvierastilaisuudessa. Palkinnon saajasta päätti turkkilainen kuraattori Vasif Kortun. Ars Fennica -palkinnon myöntää Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö tunnustuksena korkeatasoisesta ja persoonallisesta taiteellisesta työstä. Palkinnon suuruus on 40 000 euroa ja se jaettiin nyt 21. kertaa.

Samalla julkistettiin Kiasmassa pidetyn yleisöäänestyksessä eniten ääniä saanut ehdokas. Tämän kisan voitti taiteilijapari IC-98. Ars Fennica 2014 -näyttely jatkuu Kiasmassa 20.4.2014 saakka.

ARS FENNICA 2014 PALKINTOEHDOKKAAT

Taiteilijapari IC-98 - Patrik Söderlund, s. 1974 Turussa, Visa Suonpää, s. 1968 Tampereella, molemmat asuvat ja työskentelevät Turussa; Riitta Ikonen, syntynyt 1981 Kouvolassa, asuu ja työskentelee New Yorkissa; Taiteilijapari Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta-Kalleinen . Tellervo Kalleinen, s.1975 Lohjalla, Oliver Kochta-Kalleinen, s.1971 Dresdenissä, Saksassa, molemmat asuvat ja työskentelevät Helsingissä; Leena Nio, syntynyt 1982 Helsingissä, asuu ja työskentelee Helsingissä; Pauliina Turakka Purhonen, syntynyt 1971 Haapavedellä, asuu ja työskentelee Helsingissä

ARS FENNICA 2014 JULKAISU

Ars Fennica 2014 e-kirjan artikkelit ovat kirjoittaneet: Hanna Johansson – IC-98 Patrik Söderlund ja Visa Suonpää; Leevi Haapala – Riitta Ikonen Paula Toppila – Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta-Kalleinen; Taru Elfving – Leena Nio ja Saara Hacklin – Pauliina Turakka Purhonen. Kirjan on toimittanut Kirsti Karvonen ja graafisesta suunnittelusta vastaa Dogdesign Oy. Kirjan kielet ovat suomi, englanti ja ruotsi.
Ars Fennica 2014 e-kirja on ladattavissa maksutta pdf-muotoisena tästä.

SÄÄTIÖ

Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö Ars Fennica perustettiin vuonna 1990 edistämään kuvataiteita, avaamaan suomalaiselle kuvataiteelle uusia kansainvälisiä yhteyksiä ja innostamaan taiteilijoita heidän luovassa työssään.

Ars Fennica -palkinto myönnetään vuosittain yhdelle kuvataiteilijalle tunnustuksena korkeatasoisesta ja persoonallisesta taiteellisesta työstä. Ars Fennica-palkinto on määrältään 40 000 euroa. Palkintoon kuuluu myös julkaisu ja näyttely.

Palkintoehdokkaat nimeää palkintolautakunta. Lautakunnan kutsuma kansainvälinen taideasiantuntija valitsee voittajan ehdokkaiden joukosta. Suomalaisten lisäksi ehdolla on ollut pohjoismaisia, baltialaisia ja Pietarin alueen taiteilijoita.

Ars Fennica -palkintolautakuntaan kuuluvat puheenjohtajana toimitusjohtaja, LT Leena Niemistö ja jäseninä taidemaalari Elina Merenmies ja kuvanveistäjä Markus Kåhre ja museonjohtaja Pirkko Siitari